x
pencere--açılır.jpg (86 KB)
DTF Tekstil Baskı Nedir?

DTF Tekstil Baskı Nedir?

04 Haziran 2021

Herkesin dört gözle beklediği DTF sistemlerimiz nihayet tüm test aşamalarından geçerek alıcılarıyla buluşuyor. Bir taraftan da alıp almama konusunda tereddütte kalanların veya bu  makineyi yeni yeni duymaya başlayanların aklında birçok soru oluşmaya başlıyor. Biz de hem bu sorularınız için hem de DTF sistemlerimini sizlere daha iyi anlatabilmek için bu blog yazısını oluşturduk... Keyifli okumalar :)

Öncelikle çok basit bir sorudan başlayalım 'DTF Baskı nedir?'

DTF baskı sisteminin esas açılımının 'Direct Transfer Film' olmasıyla birlikte biz onu 'Tekstil Baskı Makine Sistemi' olarak adlandırmaktayız. Bu sistem aklınıza gelebilecek tüm tekstil ürünlerine baskı yapabilmenizi sağlıyor. Evet, yanlış okumadınız! Renkli veya beyaz tüm tekstil ürünlerine istediğiniz baskıyı yüksek kaliteli bir şekilde yapabiliyorsunuz. Bildiğiniz gibi sublimasyon baskı yapabilmeniz için baskı yapacağınız ürünün polyester içermesi gerekiyor amaaa DTF baskı ile böyle bir zorunluluğa gerek kalmıyor. Direk şu an üzerinizdeki t-shirt'e baskı yapabilirsiniz yani :)  Üstelik sublimasyon baskının başaramadığı koyu renkli ürünlere baskı yapamama durumu da DTF ile mümkün hâle geliyor. Uzun lafın kısası, DTF sistemi sayesinde siyah kumaşa beyaz renk baskı yapabiliyorsunuz.

Şimdi gelelim bu baskı sistemi için nelere ihtiyaç olduğuna;

- DTF Yazıcı

- DTF Mürekkebi

- DTF Beyaz Mürekkep Karıştırıcı ve Sirkülasyon Pompası

- Acrorip Programı

- Transfer PET Film

- Transfer Baskı Tozu

- Transfer Baskı Makinesi

DTF baskı için gerekli olan tüm ekipmanlar bunlardır. Tabii hepsini teker teker almaktansa set halinde alarak daha uygun fiyatlara bu sisteme sahip olabilirsiniz.

Gelelim diğer bir soruya: Bu sistem nasıl çalışır?

Öncelikle Acrorip Programı'nı DTF yazıcısına kurmalısınız. Sonradan bilgisayarda hazırladığınız görseli DTF yazıcısıyla transfer pet filmin üzerine çıktı alıyorsunuz. Sonrasında çıktının üzerine baskı tozunu serpmelisiniz ki bu toz aslında bir çeşit yapıştırıcıdır da denebilir. Mürekkebin, baskı yapılan tekstil ürününe tutunmasını sağlayacaktır. Bir sonraki adımda üzerine baskı tozunu serpmiş olduğunuz çıktıyı ısı presinde bir miktar ısıtıyoruz ki yapıştırıcı tozla mürekkep iç içe geçsin. Ardından filmi -mürekkepli kısım kumaşa bakacak şekilde- kumaşın üzerine yerleştiriyorsunuz ve kumaşla beraber ısı presine koyarak pres işlemini uyguluyorsunuz. Kumaşı preste gereken süre kadar beklettikten sonra kumaşı presten çıkarıyorsunuz. Filmin üzerindeki boya, bu işlemler sonrasında kumaşa geçmiş olacak. Dolayısıyla kumaş soğuduktan sonra, filmi kumaşın üzerinden yavaşça kaldırıyorsunuz. Son olarak baskı tam otursun diye kumaşı tekrar ısı presine alıp bekletiyorsunuz veee tüm baskı işlemlerini bitirmiş oluyorsunuz :)

Gerek presin sıcaklığı ve baskı süresi gerekse diğer küçük baskı nüansları için Youtube kanalımızda bununan 'DTF Baskı Sistemi - Tekstil Ürünlerine Baskı Nasıl Yapılır?' videomuzu izlemenizi öneririz. Yeterli gelmediği taktirde de teknik servisimizden bilgi alabilirsiniz.

Yani işlem çok kolay, şimdi gelelim tüm bu işlemler boyunca bahsetmediğimiz DTF beyaz mürekkep karıştırıcısının ne işe yaradığına: Beyaz mürekkepte oluşabilecek muhtamel bir sorun olan mürekkep kuruma problemini sizler de biliyorsunuzdur, işte beyaz mürekkep karıştırıcı da mürekkebi karıştırarak kurumasını önlüyor. Yani evet, olmazsa olmazdır :)

Blog yazımızın sonlarına doğru gelirken sizlere keyifli satışlar, bol kazançlar diliyoruz...

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.